Petäjävedellä voi nyt vuokrata polkupyörän! Petäjäveden vanhalta kirkolta voi vuokrata polkupyöriä, joilla pääsee liikkumaan mukavasti kirkonkylällä ja lähialueilla. Vuokrapyörän saa käyttöönsä kello 10 ja 18 väliseksi ajaksi 15 euron päivähintaan.

Vuokrapyörillä pyritään rohkaisemaan Petäjäveden vanhan kirkon vieraita tutustumaan koko alueeseen ja sen palveluiden käyttöön. Polkupyörällä pääsee helposti ja nopeasti liikkumaan kylän keskustan alueella. Myös pienen matkan päässä sijaitsevat paikat, kuten Petäjäveden radio- ja puhelinmuseo, Puupiippola ja Keski-Suomen tieliikennemuseo, ovat pyöräillen niidenkin vieraiden saavutettavissa, jotka muuten käyttävät julkista liikennettä.

Petäjäveden vanhan kirkon säätiö on hankkinut viisi pyörää, joista yksi on myös lapsille sopiva pienempi pyörä. Petäjäveden vanhan kirkon oppaat avustavat pyörien valinnassa ja vuokraamisessa. Vuokraajat saavat matkansa turvaksi mukaan myös pyöräilykypärät.

Kirkolta saa myös alueen kartan, johon on merkattu pyöräilijälle sopivia kohteita. Esimerkkejä paikoista ja etäisyyksistä Petäjäveden vanhalta kirkolta:

Taidetila Toinila 1,2 km
Suoramyyntiliike ja kirpputori Heinähattu 1,6 km
Kirkonkylän uimala 2,3 km
Petäjäveden radio- ja puhelinmuseo 6,1 km
Piesalakylän lintutorni 6,2 km
Keski-Suomen tieliikennemuseo 10,1 km
Puupiippola 10,6 km

Polkupyöriä voi myös varata etukäteen käyttöönsä haluamilleen päiville vanhan kirkon verkkosivuilta osoitteesta www.petajavedenvanhakirkko.fi.