Petäjäveden Osuuspankki on päättänyt lahjoittaa 5000 euroa 2.-5.9.2024 järjestettävälle Pohjoismaiselle maailmanperintökonferenssille. Summa tullaan käyttämään vieraanvaraisuuteen Petäjävedellä.

Kyseessä on vuotuinen Pohjoismaisen maailmanperintöyhdistyksen konferenssi, joka kokoaa pohjoismaiset maailmanperintöammattilaiset ja heidän sidosryhmänsä yhteen. Tänä vuonna konferenssi järjestetään Petäjävedellä, Korpilahdella ja Jyväskylässä. Konferenssia isännöi Petäjäveden vanhan kirkon säätiön lisäksi maailmanperintökohde Struven kolmiomittausketjua hallinnoiva Maanmittauslaitos ja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys. Konferenssi tarjoaa näkökulmia alan kehitykseen, informatiivisia vierailuja kohteisiin ja arvokkaita verkostoitumismahdollisuuksia.

Tapahtuman kielenä on englanti ja sen teema on World Heritage: From Interpretation to Communication. Konferenssissa etsitään keinoja hyödyntää maailmanperintöön ja sen arvoon liittyvää viestintää entistä vahvemmin. Vaikka kyseessä on asiantuntijatapahtuma, se on avoin kaikille. Lähde mukaan verkostoitumaan ja nauttimaan Järvi-Suomen kulttuuriperintökohteista. Lipun voit ostaa konferenssin verkkosivulta.

Paljon kiitoksia Petäjäveden osuuspankille lahjoituksesta!