UNESCO:n maailmanperintökohde Petäjäveden vanha kirkko on julkistanut vuoden 2022 kesäkonserttien esiintyjät. Vuosina 1763–1765 rakennetussa kirkossa kuullaan tänä kesänä Pepe Willbergia, Iltaa, Gospel Covertajia, Arja Korisevaa sekä Jarkko Martikaista.

Petäjäveden vanhalla kirkolla kuullaan taas konserttien sarja tulevana kesänä. 60-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Pepe Willberg on uransa aikana esiintynyt lukemattomissa paikoissa, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun häntä voi kuulla Petäjäveden vanhassa kirkossa. YUP-yhtyeestä soolouralle siirtynyt Jarkko Martikainen esiintyi Petäjäveden kirkossa vuonna 2021 ja vaikuttui paikasta siinä määrin, että haluaa palata sinne esiintymään koronarajoitusten poistuttua.

Keski-Suomi on vahvasti edustettuna artistitarjonnassa. Jyväskylästä kotoisin oleva Ilta julkaisi palkitun esikoisalbuminsa vuonna 2020.  Myös gospel-yhtye Gospel Covertajat tulee Jyväskylästä. Toivakkalainen Arja Koriseva vietti hiljattain 30-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Konsertit alkavat klo 19.00. Kirkkoon mahtuu enintään 250 kuulijaa, joten liput suositellaan ostamaan hyvissä ajoin. Kesäkonserttilipun voi jo tilata Petäjäveden vanhan kirkon verkkokaupasta osoitteesta petajavedenvanhakirkko.fi tai 1.6.2022 alkaen Petäjäveden vanhalta kirkolta.

Kesäkonserttisarjaa järjestävät Petäjäveden kunta, Petäjäveden seurakunta ja Petäjäveden vanhan kirkon säätiö. Jarkko Martikaisen konsertin järjestävät Petäjäveden kunta ja Petäjäveden vanhan kirkon säätiö.

Kesän 2022 esiintyjät ja lippujen hinnat:

13.7. Arja Koriseva 30 €/lippu

20.7. Ilta 25 €/lippu

27.7. Pepe Willberg 30 €/lippu

3.8. Gospel Covertajat 20 €/lippu

18.8. Jarkko Martikainen 25 €/lippu

Päivällinen konsertin yhteyteen

Lemettilän Tila tarjoaa Arja Korisevan konserttiin osallistuville mahdollisuuden nauttia päivällistä ennen konserttia. Pepe Willbergin konserttiin tulijoilla on mahdollisuus päivälliseen Maatilamatkailu Kumpusella. Lisätiedot ja päivällisvaraukset: posti@kumpunen.fi ja info@lemettilantila.fi

Lisätietoja:

Petäjäveden vanhan kirkon henkilökunta
opas@petajavesi.fi

0404817135

Petäjäveden vanha kirkko liitettiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1994 skandinaavisen talonpoikaisarkkitehtuurin ja hirsirakentamisen ainutlaatuisena merkkiteoksena. Suomessa on seitsemän maailmanperintökohdetta ja maailmassa niitä on 1121. Vuosina 1763–1765 rakennetussa Petäjäveden vanhassa kirkossa käy vuosittain noin 14 000 vierailijaa ympäri maailman. Kirkko on yhä alkuperäiskäytössä