[layerslider id=”31″]

 

Unesco-kohde Petäjäveden vanhalla kirkolla ja vuonna 1879 rakennetulla Petäjäveden kirkolla pääset kesällä kuulemaan vuoroviikoin vanhan kirkon arkkitehtuurista, eläytymään maailmanperintöalueen hautausmaan kätkemiin tarinoihin ja tutustumaan taiteilija Samuli Heimosen maalauksiin opastetuilla kierroksilla.

 

Matka petäjäiseen rakennustaiteeseen -kierroksella pureudutaan Petäjäveden vanhan kirkon arkkitehtuuriin. Petäjäveden vanhan kirkon valinta UNESCON maailmanperintökohteeksi liittyy juuri sen arkkitehtuuriin ja talonpoikaiseen hirsirakentamistaitoon. Opastuksessa käydään läpi tarkemmin rakennusteknisiä, arkkitehtonisia ja rakennustaiteellisia yksityiskohtia kirkon sisä- ja ulkopuolelta.

Opastettujen kierrosten aika ja paikka: 28.6., 19.7. ja 9.8. klo 16. Petäjäveden vanha kirkko, Vanhankirkontie 9, 41900 Petäjävesi.

 

Kirkkomaan kätkemää– teemaopastuksessa tutustutaan Petäjäveden vanhan kirkon 1700-luvulta peräisin olevaan hautausmaahan. Hautausmaa on myös maailmanperintöaluetta ja olennainen osa kirkkoa. Hautausmaakierroksella esitellään hautaamiseen ja kuolemaan liittyneitä ajatuksia ja käytänteitä hautamuistomerkkien ja niihin liittyvien tarinoiden kautta.

Opastettujen kierrosten aika ja paikka: 5.7., 26.7. ja 16.8. klo 16. Petäjäveden vanha kirkko, Vanhankirkontie 9, 41900 Petäjävesi.

 

Keltaisen kirkon tarina –kierros tarjoaa mahdollisuuden päästä katsomaan paikkaa, johon petäjävetiset siirtyivät vanhasta kirkosta pitämään kirkonmenojaan. Vuonna 1879 rakennettu Petäjäveden kirkko on toimiva pari Petäjäveden vanhalle kirkolle, sillä siinä missä vanha kirkko edustaa vanhojen aikojen taiteellisia saavutuksia, uusi kirkko tuo kirkkotaiteen tähän päivään. Taiteilija Samuli Heimonen maalasi vuonna 2020 kirkkoon kolme taideteosta.

Opastettujen kierrosten aika ja paikka: 12.7. ja 2.8. klo 16. Petäjäveden kirkko, Kirkkotie 12, 41900 Petäjävesi.

 

Liput verkosta tai Petäjäveden vanhalta kirkolta

Kaikki opastetut teemakierrokset alkavat klo 16.00 ja kestävät noin 30 minuuttia. Opastusten liput myydään etukäteen ennen kierrosta. Hinta 7 e/pääsylippu. Lippuja voi ostaa klikkaamalla banneria, verkkokaupastamme  tai Petäjäveden vanhalta kirkolta. Huomaathan, että Petäjäveden kirkolla ei myydä lippuja.

Petäjäveden vanhan kirkon pääsymaksuun sisältyy aina perusopastus, jota pääsee kesäkaudella kuulemaan päivittäin (pl. juhannus ja yksityistilaisuudet) klo 11, 13, 15 ja 17.

Opastettujen kierrosten vetäjinä toimivat Petäjäveden vanhan kirkon säätiön oppaat.

Lisätiedot

Petäjäveden vanhan kirkon oppaat

opas@petajavesi.fi

0405822461