2.9.2022 

Maailmanperintökohteessa maanrakennustöitä – muutoksia vierailuihin Petäjäveden vanhalla kirkolla 

Unescon maailmanperintökohteessa vierailua tälle vuodelle suunnittelevan kannattaa ajoittaa retki loppusyksyyn. Keski-Suomen maailmanperintökeskustontilla alkavat maanrakennustyöt. Piha-alueen työmaista johtuen Petäjäveden vanhalla kirkolla pääsee vierailemaan syksyllä 2022 rajatusti ennen marraskuuta. 

Syyskuun aikana Leo Lönnroth Oy:n perinnerakentajat tekevät sadevesien ohjaamiseen liittyviä huoltotöitä Petäjäveden vanhan kirkon piha-alueella. Työ on osa kirkon kunnossapitosuunnitelmaan kuuluvia töitä. Kunnossapitosuunnitelman tavoite on huolehtia siitä, että kirkko säilyy myös tuleville sukupolville, ja se on laadittu perinnerakentajien avulla.  

Lokakuussa Keski-Suomen maailmanperintökeskuksen tontilla alkaa tapahtua, kun hiekkaparkkipaikkaa laajennetaan. Parkkipaikka on osa tulevan maailmanperintökeskuksen piha-aluetta.  

Keski-Suomen maailmanperintökeskuksen rakentamiseen kerätään jatkuvasti varoja. Parkkipaikan laajennus parantaa alueen valmiuksia maailmanperintökeskuksen rakennustöiden aloittamista varten. Valmistuessaan keskus esittelee molempia keskisuomalaisia maailmanperintökohteita: Petäjäveden vanhaa kirkkoa ja Struven ketjua, jonka Oravivuoren piste sijaitsee Korpilahdella. 

Maailmanperintöalueella vierailu kannattaa ajoittaa marraskuulle 

Huolto- ja maanrakennustyöt aiheuttavat poikkeuksia ryhmävarauksiin ja Petäjäveden vanhan kirkon hautausmaan haudoilla vieraileville: 

  •  5.9.—18.9. Petäjäveden vanha kirkko ja hautausmaa ovat suljettuja vierailijoilta, sillä kirkon pihamaa on työmaa-aluetta.
     
  • 1.10.—31.10. Petäjäveden vanha kirkko on suljettu vierailijoilta. Haudoilla pääsee taas vierailemaan, mutta pysäköinti on mahdollista ainoastaan valtatie 23:n levähdyspaikan pysäköintialueella. Vanhan kirkon hiekkaparkkipaikka on työmaa-aluetta. 

 

Lisätiedot: 

Hanna Hautamäki  

puheenjohtaja
Petäjäveden vanhan kirkon säätiö
p. 050 414 7275
hanna.hautamaki23@gmail.com 

 

Seuraa Keski-Suomen maailmanperintökeskus-kokonaisuuden etenemistä some-kanavillamme tunnisteilla #keskisuomenmaailmanperintokeskus ja #petäjävedenvanhakirkko. Parkkipaikan laajentamista tukee Leader Vesuri. 

 

 

 

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin